Certificare Bio - BioMonde

Comenzi telefonice: 0727.757.542

Program: Luni-Vineri: 9-19

Sambata: 9-15

 
 
 
Acasa» Certificare bio
 

Certificare Bio

Uneori citirea etichetei unui produs ne da mari batai de cap datorita denumirilor in engleza sau in latina. Atunci cum putem face pentru a recunoaste mai usor un produs care este BIO sau natural conform unor standarde elaborate de catre organismele certificatoare.

Pentru ca un produs sa poata obtina eticheta BIO el trebuie sa indeplineasca anumite conditii si el este controlat periodic de catre organismul care ii atribuie certificarea.

Printre cele mai recunoscute certificari BIO putem intalni:AGRICULTURE BIOLOGIQUE:

Eticheta Agricultura (logo-ul AB) a fost înfiintata în 1985 de catre Departamentul de agriculturii franceze. Aceasta este o marca de calitate.

Produsele eligibile pentru a pune în logo-ul trebuie sa respecte un caiet de sarcini foarte precise. Acordarea de mai multe organisme au fost desemnate pentru a valida si sa emita eticheta, inclusiv, Agrocert, Ecocert, Qualité Franta, SGS ICS, etc.ECOCERT

Este un organism de certificare care a luat fiinta in Franta si care autorizeaza cea mai mare parte a produselor BIO pe piata franceza.
Licenta acordata de catre ECOCERT atesta faptul ca societatea fabrica produsele respectand cerintele impuse pentru a obtine cosmetice organice si ecologice.
Pe etichetele produselor certificate este obligatoriu sa fie trecuta procentul de ingrediente de origine naturala si cel de origine organica.

Licentele distribuite de catre ECOCERT  sunt:

Logo BIO
Minimum 95% din ingrediente sunt de origine naturala sau ingrediente naturale provenite din agricultura biologica Minimum 10% din totalul ingredientelor provin din agricultura biologica 

Logo ECO
Minimum 95% din ingrediente sunt de origine naturala sau ingrediente naturale provenite din agricultura biologica Minimum 10% din totalul ingredientelor provin din agricultura bilogica 


BDIH

Este un organism care atesta produsele ca si naturale, un organism stric care acorda aceasta certificare unui produs si nu unei marci. Produsele cu aceasta certificare nu permit in compozitia lor derivati din petrol, uleiuri minerale, coloranti si parfum de sinteza,parabeni.

Materiile prime folosite pentru obtinerea produselor certificate BDIH trebuie sa provina din culturi certificate ca Agricultura Biologica.Certificarea Vegan

Societatea Vegan a fost înfiintat în noiembrie 1944 de un grup de vegetarieni condus de Elsie Shrigley si Donald Watson. În prezent, Societatea Vegana este una dintre cele mai respectate si influente societati vegane din lume. Ideea sa principala este excluderea oricarei violente asupra lumii animale. În primul rând, consumul oricaror produse de origine animala în alimente, utilizarea animalelor pentru teste în industriile medicale si cosmetice, utilizarea OMG-urilor din gene animale. Sign Vegan (un Vegan) poate fi folosit de producatorii din întreaga lume pentru a-si determina produsele ca fiind vegani. Astfel de companii platesc o taxa anuala de membru Vegan Society. Taxele de membru vor fi destinate caritatii.

Cerinre pentru produsele cosmetice certificate:

1. Interzicerea utilizarii oricaror produse sau componente de origine animala pentru productia de produse cosmetice. În compozitia cosmetica nu ar trebui sa fie incluse nici macar laptele si mierea.

2. Inadmisibilitatea efectuarii de experiente asupra animalelor în testarea produselor cosmetice sau a componentelor acestora la initiativa producatorului, în numele acestuia sau a altor persoane aflate sub controlul producatorului.

3. Este interzisa utilizarea oricarui OMG, care include genele animalelor.

Standardul de Certificare COSMOS

În iulie 2010 a fost formata o asociatie internationala necomerciala COS-MOS-standard AISBL, formata de organizatiile europene de certificare BDIH (Germania), ECOCERT sCOSMEBIO (Franta), ICEA (Italia) si Soil Association (Marea Britanie). Aceasta asociatie a dezvoltat un standard international de cosmetice naturale si organice standard COSMOS; îmbina schemele europene de certificare într-un singur standard. Acesta este un standard de calitate exigent pentru produsele cosmetice organice si naturale din Europa. Pe lânga principiile de baza ale COSMOS, este important nu doar modul în care a fost obtinut produsul, ci si modul în care se va biodegrada. Daca au fost utilizate organisme sau produse modificate genetic în timpul obtinerii ingredientelor, acestea nu pot fi certificate sau aprobate de COSMOS.

Cosmos Organic - 95% din ingrediente trebuie sa fie naturale. Nu mai putin de 20% ar trebui sa fie organice pentru produsele leave-in si nu mai putin de 10% pentru produsele care se clatesc.

 
Cautare produse
 
 
 
 
 
 
Autentificare
 
 
Cos cumparaturi
Cosul contine
0 Produse
Total 0 Ron
Cos
 
 
 
Newsletter
 
 
Promotii
 
 
Top Vanzari