Certificare Bio - BioMonde

Comenzi telefonice: 0727.757.542

Program: Luni-Vineri: 9-19

Sambata: 9-15

 
 
 
Acasa» Certificare bio
 

Certificare Bio

Uneori citirea etichetei unui produs ne da mari batai de cap datorita denumirilor in engleza sau in latina. Atunci cum putem face pentru a recunoaste mai usor un produs care este BIO sau natural conform unor standarde elaborate de catre organismele certificatoare.

Pentru ca un produs sa poata obtina eticheta BIO el trebuie sa indeplineasca anumite conditii si el este controlat periodic de catre organismul care ii atribuie certificarea.

Printre cele mai recunoscute certificari BIO putem intalni:


AGRICULTURE BIOLOGIQUE

Eticheta Agricultura (logo-ul AB) a fost înfiintata în 1985 de catre Departamentul de agriculturii franceze. Aceasta este o marca de calitate.

Produsele eligibile pentru a pune în logo-ul trebuie sa respecte un caiet de sarcini foarte precise. Acordarea de mai multe organisme au fost desemnate pentru a valida si sa emita eticheta, inclusiv, Agrocert, Ecocert, Qualité Franta, SGS ICS, etc.

ECOCERT

Este un organism de certificare care a luat fiinta in Franta si care autorizeaza cea mai mare parte a produselor BIO pe piata franceza.
Licenta acordata de catre ECOCERT atesta faptul ca societatea fabrica produsele respectand cerintele impuse pentru a obtine cosmetice organice si ecologice.
Pe etichetele produselor certificate este obligatoriu sa fie trecuta procentul de ingrediente de origine naturala si cel de origine organica.

Licentele distribuite de catre ECOCERT  sunt:

Logo BIO
Minimum 95% din ingrediente sunt de origine naturala sau ingrediente naturale provenite din agricultura biologica Minimum 10% din totalul ingredientelor provin din agricultura biologica 

Logo ECO
Minimum 95% din ingrediente sunt de origine naturala sau ingrediente naturale provenite din agricultura biologica Minimum 10% din totalul ingredientelor provin din agricultura bilogica 


BDIH

Este un organism care atesta produsele ca si naturale, un organism stric care acorda aceasta certificare unui produs si nu unei marci. Produsele cu aceasta certificare nu permit in compozitia lor derivati din petrol, uleiuri minerale, coloranti si parfum de sinteza,parabeni.

Materiile prime folosite pentru obtinerea produselor certificate BDIH trebuie sa provina din culturi certificate ca Agricultura Biologica.

Alte certificari mai pot fi date de catre:

SOIL ASSOCIATION

ICEA

DEMETER

 


 
Cautare produse
 
 
 
 
 
 
Autentificare
 
 
Cos cumparaturi
Cosul contine
0 Produse
Total 0 Ron
Cos
 
 
 
Newsletter
 
 
Promotii
 
 
Top Vanzari